Nieuwe winterbanden 3+1 gratis!

Het wordt zo langzamerhand weer kouder en dus tijd voor winterbanden. Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden.

De verschillen tussen een winterband en een zomerband:

  • Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. De rubbersamenstelling is voor winterbanden speciaal aangepast aan de koude weersomstandigheden. Hierdoor blijven de banden flexibeler.
  • Het profiel van een winterband is anders opgebouwd dan die van een zomerband. De winterband is voorzien van speciale lamellen, die ervoor zorgen dat tijdens het rollen van de band het profiel lichtelijk vervormt, waardoor de sneeuw loskomt uit het profiel en schoon is voor de volgende ronde. Zo houdt u extra grip op de weg.
  • Het bandenprofiel moet bij zomerbanden wettelijk minimaal 1,6 mm zijn. Voor winterbanden wordt tenminste 4 mm aanbevolen.
  • Een winterband kun je herkennen aan het bergsymbool met het ijskristal op de zijkant van de band. Soms staat er tevens de aanduiding M + S op, wat betekent: voor Modder en Sneeuw.

Het wisselen naar winterbanden brengt hierdoor de volgende voordelen met zich mee:

  • Betere grip.
  • Comfortabeler rijgedrag.
  • Kortere remweg op sneeuw. Met winterbanden is de remweg bij 50 km/u gemiddeld 30 meter. Met zomerbanden is de remweg bij een zelfde snelheid gemiddeld 65 meter!
  • Optimale veiligheid voor zowel u als uw medeweggebruikers.

Daarnaast zijn winterbanden in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden.

Wij helpen u graag bij het wisselen van uw banden. Zijn uw banden aan vervanging toe? In november geldt bij aanschaf van 4 nieuwe winterbanden: 3+1 gratis! Dus kom langs en profiteer van deze geweldige korting!

Ook voor de opslag van uw zomerbanden kunt u bij ons terecht. Uw velgen worden dan ook nog eens compleet voor u gereinigd. Bovendien controleren wij uw banden eerst op eventuele schade, of de band niet versleten is en of de profieldiepte nog toereikend is. Zo weet u ruim van tevoren of het verstandig is om nieuwe banden aan te schaffen.