Tijd om de auto te wassen!

Heeft u uw auto al gewassen? Nu het niet meer vriest, is het erg belangrijk om de pekelresten van uw auto te verwijderen. Strooizout, oftewel pekel, tast namelijk de lak, carrosserie, velgen en banden aan. Daarnaast kan het zout ook effect hebben op de techniek in uw auto, zoals bijvoorbeeld de camera's en sensoren.
De auto wassen gaat natuurlijk prima in een wasstraat, maar voor degenen die de auto met de hand willen wassen, hebben we hier enkele wastips:
- Spuit de auto eerst goed af, zodat zout- en zandresten al zo veel mogelijk verwijderd zijn.
- Gebruik bij voorkeur een goede wasshampoo. Deze zorgt voor een beschermende laag.
- Ververs regelmatig het water en gebruik liefst koud/lauw water. In warm water lost het zout namelijk op en zo poetst u het alsnog in alle kieren en gaten.
- Gebruik geen spons, maar een microfiber washandschoen. Vuil en zand kunnen zich in een spons ophopen en zo krassen veroorzaken.
- Was de auto altijd in de lengterichting. Draaiende bewegingen veroorzaken cirkelvormige krassen in de lak.
- Dit geldt ook voor de ruiten. Deze reinigt u het beste met een glasreiniger op alcohol basis.
- Wanneer u een hogedrukreiniger gebruikt, houd dan zeker 20cm afstand tussen de mond van de spuit en de lak van uw auto. Zo wordt de lak niet onnodig beschadigd.
- Spuit ook vooral de onderkant van de auto goed schoon, aangezien dit de plek is waar zich het meeste vuil ophoopt.
- Maak uw velgen schoon met een speciale velgenreiniger. Gebruik eventueel een schilderskwast om het reinigingsmiddel goed te verdelen.
- Droog de auto met een speciale droogdoek.