Benzinesysteem reiniging

Een brandend dashboardlampje, inhoudende motor en een hoger brandstofverbruik dan normaal? Als u deze symptomen herkent, is zeer waarschijnlijk de motor van uw auto inwendig vervuild. De oplossing?

   • Een eenvoudige reiniging met toevoegingen in de brandstoftank.
   • Een intensieve reiniging met toevoegingen in de brandstoftank.
   • Een complete reiniging via het inlaatsysteem van uw auto (als het probleem hardnekkig is).


Als de vervuiling nog niet zo ernstig is, is het mogelijk om met behulp van brandstoftoevoegingen de injectoren, de inlaat en het uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR) te reinigen. Deze middelen kunt u ook regelmatig preventief gebruiken om vervuilingsproblemen te voorkomen. De middelen reinigen het complete brandstofsysteem van tank tot in de motor en zorgen voor betere prestaties, een lager brandstofverbruik en minder vuile uitlaatgassen.

Voor zwaar vervuilde motoren raden wij een complete inlaat-/EGR benzinesysteem reiniging aan. Houd er rekening mee dat u hiervoor uw auto ongeveer 1 dag kwijt bent.


De MotorVac® BENZINE CarbonClean Systeem Reiniger


Wat doet het?

Een complete onderhoudsbeurt voor het professioneel verwijderen van koolstof, gom en vernis in de injectoren, die verantwoordelijk kunnen zijn voor diverse storingen en slechter functioneren van de auto.


Hoe werkt het?

Een onderhoudsbeurt met de CarbonClean reinigt de motor grondig en snel. De systeemreiniger wordt aangesloten op het brandstofsysteem, waarna de krachtige reinigingsvloeistof als hete stoom in het inlaattraject wordt verneveld. De hete vloeistof reinigt de injectoren en onderdelen waar de brandstof op gespoten wordt, zoals de kleppen en zuigers van indirect ingespoten motoren en zuigers van direct ingespoten GDI motoren. Als de reinigingsvloeistof via de zogenoemde S-adapter in het inlaatspruitstuk gespoten wordt, wordt ook het gasklephuis gereinigd. Door een unieke chemische reactie van de CarbonClean verbrandt het losgekomen vuil in de motor en komt het niet terecht bij gevoelige en kostbare onderdelen, zoals de lambdasensor en katalysator.


Voordelen van deze reiniging t.o.v. andere manieren:

 • De exclusieve Hydrobond technologie™ elimineert vocht en zorgt voor een efficiëntere verbranding.
 • Door het unieke concept, worden koolstoffen verbrand i.p.v. afgebroken en via de uitlaat afgevoerd.
 • Het reinigingsmiddel bestaat uit de maximale hoeveelheid toegestane chemische bestanddelen en is daardoor milieu-verantwoord.
 • Zelfs de lambdasensor en katalysator worden gereinigd en preventief beschermd!

Recent nieuws

Aangepaste openingstijden zomervakantie!

Aangepaste openingstijden zomervakantie!

De zomervakantie staat weer voor de deur. Van maandag 24 juli t/m zondag 20 augustus gelden daarom de volgende openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag 8:00-17:00.
 • Zaterdag en zondag gesloten.

Dit geldt zowel voor de werkplaats als voor het PostNL pakketpunt!


Telefonische bereikbaarheid in de periode 25 juli t/m 9 augustus middels deze telefoonnummers:

 • 0541-820434
 • 06-31996002

Verkoop decemberzegels en postzegels!

Verkoop decemberzegels en postzegels!

Wij verkopen, naast diverse auto-gerelateerde producten en batterijen, sinds kort ook postzegels en decemberzegels! Voor de decemberzegels geldt: OP=OP.